ANINDA TEKLİF AL

Size özel teklif hazırlayabilmemiz için hizmetinizi berlirleyip formu eksiksiz doldurunuz...

  • 0554 310 62 80

    Depreme en hazır üç şehir ödüllendirecek.

    Yazı Boyutu

    Depreme en hazır üç şehir ödüllendirecek.

    Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının beşincisini başlattı.
    Deprem sigortası bilincinin artırılması, sigortalılık oranın artırılması ve deprem güvenceli hayatın teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilen yarışma Türkiye’nin 81 ilini depreme hazırlıklı olmak için harekete geçmeye davet ediyor. 2015 yılı boyunca zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmak ve bu bilinci artırmak için çalışmalar yapacak olan iller, yaptıkları yaratıcı bilinçlendirme kampanyaları, poliçe adetlerindeki artış ve ulaştıkları sigortalılık oranı olmak üzere üç farklı kritere göre değerlendirilecek. Yerel yönetimlerin deprem güvenceli ve sigortalı hayatı yaygınlaştıran projeler hayata geçirmesini de teşvik etmeyi amaçlayan yarışma kapsamında İllerin Afet ve Acil Durum Müdürlükleri 2015 yılı sonuna kadar zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmak için düzenledikleri yerel bilinçlendirme kampanyaları ile yarışmaya başvurabilecek.

    Türkiye’de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 17 milyon konuttan 7 milyon 150 bininin zorunlu deprem sigortası bulunuyor. Bu da Türkiye çapında yüzde 40 sigortalılık oranı anlamına geliyor. Deprem ve sigorta bilincini artırmak için hayata geçirilen projeler ve Afet Sigortaları Kanunu’yla getirilen kontrol uygulamalarının etkinleştirilmesiyle zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 2017 yılsonuna kadar 10 milyona yükselmesi hedefleniyor. Birinciye 75 bin TL malzeme yardımı DASK, “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasında bu yıl ilk üçe giren illerin Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine depremle ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere malzeme yardımı yapacak. Birinci 75 bin TL, ikinci 50 bin TL ve üçüncü 25 bin TL tutarında malzeme yardımı almaya hak kazanacak.

    “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının 2014 yılı sonuçlarına göre Sakarya birinci, Ordu ikinci olurken, Muğla ve Çanakkale üçüncülüğü paylaşmıştı.